Святково пройшло відкриття резиденції Святого Миколая!

Святково пройшло відкриття резиденції Святого Миколая!

Відкриття резиденції святого Миколая у Полтаві пройшло дуже святково. Концерт діток Дитячий центр “Джерело”, виступ хору “Домінус”, приїзд самого Миколая, весь день робота в будиночку. Багато вражень (різних, в більшості позитивних, слава Богу), багато історій, висловів, жартів, дитячих витівок. Свято вдалося!Тимофей Голбан і Компані, ви спасли нас, от чесно. Мандарини були вчасно. На жаль, ніхто з нас не встиг особисто вручити Вам “Сертифікат помічника Святого Миколая” і не знали всіх, хто з вами, тому підписали “вам та друзям”. Всі, хто бажає долучитися до свята – приносьте солодощі до будиночка Святого Миколая, маємо велику потребу в допомозі. З підприємств допомогли лише: “Автотранс”, фабрика “Ворскла” та брати Бублики (Юрій Бублик) і Olga Kidron-Lisovskaya. Сьогодні більшу половину печива та цукерок купили за церковні кошти з благословіння Владики. За день роздали більше 600 подаруночків. Це означає, що не менше 2000  людей за день відвідали будиночок 🙂


Окрема вдячність “Святому Миколаю”, він не вставав з свого місця з 12-ї до 19-ї години. Кожній дитині посміхався, розпитував, цікавився, дарував подарунок. Лише під вечір я дізналася, що від навантаження його серце трохи барахлило сьогодні. Маємо берегти Миколая, він прекрасно виконує свою роль.


Скажу чесно, ми не чекали стільки діток і спочатку були навіть емоційно до цього не готові. Прийшлося усвідомити, що діток багато і Архієпископ Федір прийняв рішення просто відкрити двері будиночку і разом з святим Миколаєм (Олександр Котляров) роздавати подарунки не запитуючи віршики, тому що це було нереально. Невелична напруга, коли вже не думалося, що батьки привели діток розповідати про добрі справи і пробивалися першими до будиночку, спала і тоді встановилася черга. Багато хто з вас стояв по 30 хв, щоб потрапити з дітками до Миколая – ми дякуємо вам за довіру! Наші вихованці дитячої недільної школи розважали вас загадуючи загадки, співаючи гімн, танцюючи. Волонтери пропонували смаколики з гарячим чаєм та безалкогольним глінтвейном. Все сьогодні було для вас. Ми вирішили зробити для вас свято і намагалися зробити його як найякісніше. Не тільки для діток, але і для дорослих.
Полтава місто небайдужих, в якому хочеться жити 🙂

(Visited 31 times, 1 visits today)

Напишіть відгук