Дитячий центр “Джерело”

Дитячий центр “Джерело”

Дитячий центр «Джерело» – це поєднання напрямків оздоровлення та цікавого дозвілля дітвори. Волонтери «Полтавського батальйону небайдужих» спільно з Управлінням Полтавської єпархії УПЦ КП організовують оздоровчі табори та недільну школу.

raptivky-u-dzhereli
Підготовка до танцювальних змагань

У віддаленості від міського шуму, на берегах мальовничої Ворскли, серед сосен, які верхівками тримають небо, є оазис дитячого щастя. Із 2010 року на базі колишнього дитячого оздоровчого комплексу «Фонтан» імені В. М. Бажана проходять дитячі православні табори, організовані Полтавською єпархією УПЦ КП. Метою проведення таборів є відродження духовності української нації, плекання у підростаючому поколінні загальнолюдських цінностей: любові до ближнього, жертовності, взаєморозуміння, доброти.

rozvagy-u-dzhereli
Традиційні спортивні ігри

За період існування, із 2010 по 2016 рік, у таборі відпочило та оздоровилося більше 1300 дітей. У 2016 оздоровчий заклад було включено до Державного реєстру і він пройшов атестацію.

Із 2015 року до організації дитячого дозвілля долучилися волонтери «Полтавського батальйону небайдужих». Вони взяли на себе відповідальність за благоустрій території, допомагають робити ремонти приміщень, шиють та ремонтують інвентар, організовують майстер-класи.

dzherelo
Дитяча креативність немає меж

Організатори дозвілля постійно працюють над духовним зростанням дітей та урізноманітненням їхнього дозвілля. У програмі – духовні бесіди, практичні заняття з психологами, екскурсії на природу, розважальні програми, майстер-класи, конкурси дитячої творчості, спортивні та туристичні змагання та квести.

kanatna-dorizhka-u-dzhereli
Канатна доріжка – одна з найулюбленіших розваг дітлашні

Недільна школа – це школа духовного зростання дітей через виховання Словом Божим. Офіційно вона розпочала свою роботу 2015 року. Під час занять діти у спілкуванні зі священиком пізнають біблійні істини та застосовують їх у своєму житті, вчаться виявляти таланти, молитися, піклуватися один про одного. Навчання у недільній школі проходить за таким принципом: духовні бесіди, майстер-класи, чаювання. Дітвору розділяють на дві групи: молодшу і старшу. Заняття націлено на всебічний розвиток дітей. Під час майстер-класів діти разом із волонтерами «Полтавського батальйону небайдужих» вдосконалюють свої вміння у скраббукінгу, квілінгу, пошитті іграшок, малюванні та декупажу.

(Visited 118 times, 1 visits today)

Напишіть відгук