Говорити про результати завжди приємно. Проміжний звіт «ПБНівців»

Говорити про результати завжди приємно. Проміжний звіт «ПБНівців»

Добігає до кінця цьогорічний план масштабних заходів ГО «Команда небайдужих» і вже є досягнення, які варто обговорити.

Допомога українським захисникам лишається одним із найвагоміших напрямків діяльності полтавських волонтерів. Нагадаємо, що за понад 3,5 роки силами небайдужих українців було зібрано 5 мільйонів 782 тисячі 365 гривень і 29 копійок. Із них 457 тисяч 504 гривні і 3 копійки (станом на 1 жовтня) акумулювали протягом 2017 року. Традиційно кошти благодійники надсилали на картку, жертвували у скриньки Свято-Успенського собору або кидали в скриньки під час благодійних ярмарків. Продовжуючи визначені пріоритети 2016, цьогоріч волонтери також зосереджуються більше на придбанні технічних засобів для фронту, ремонті автівок і лікуванні захисників. Без упину працюють підрозділи «Hand Made для Армії руками небайдужих полтавок», створюючи маскувальне спорядження, «Печеньок» і «Галушок по-полтавському», готуючи домашні смаколики хлопцям.

Метеостанція для захисників
Мотопомпа для українських військових
Під час відвідин Авдіївки

За підтримки міжнародного фонду «Відродження», активно розгорнув діяльність «Ветеранський центр соціально-психологічної адаптації учасників АТО і членів їхніх родин». Окрім традиційних консультаційних та юридичних послуг, у серпні з ініціативи закладу відбувся відпочинковий табір для сімей ветеранів, у вересні організовано екскурсію до Опішні, проведено риболовецький турнір і ряд заходів для емоційної підтримки учасників бойових дій.

Родинний табір для захисників
Риболовецький турнір
Екскурсія до Опішні

Понад 300 малюків оздоровилися влітку за цікавою та неординарною програмою у таборі «Джерело». Дітвору захисників України, учасників бойових дій на Сході, волонтери приймали безкоштовно. 12 дітей АТОвців стали учасниками проекту “Творча майстерня” у Туреччині.

Діти з родин захисників у Туреччині
У таборі “Джерело”

«Будиночок Святого Миколая» продовжує свою соціальну місію для полтавців. Волонтери та полтавські митці наповнюють його хенд-мейд виробами, а гроші від реалізації витрачають на благодійність. За 9 місяців свого існування в будиночку вдалося зібрати понад 332 тисячі гривень. Частину із цих коштів направлено на закупівлю матеріалів для створення нових іграшок, решта повністю витрачена на благодійність. Уже придбано діатермокоагулятор, пульсоксиметр і відсмоктувач для дитячої лікарні на Леваді, розробляється проект створення дитячої кімнати для дітей учасників бойових дій на Сході України, дітвори із малозабезпечених родин; проведено відпочинковий табір для діток із особливостями психічного розвитку, окремо співфінансувався молодіжний проект «Майстерня відповідального українця».

Відкриття “Будиночку Миколая”
Передача діатермокоагулятора
Майстерня відповідального українця

14 жовтня на площі біля Свято-Успенського собору відбудеться традиційний ярмарок «Полтавського батальйону небайдужих», в рамках якого діятиме фестиваль «До Енея на гостину». За зібрані кошти волонтери планують придбати тренажери для дітей із особливими потребами.

Говорять, що в темні часи добре видно світлих людей, тому хочемо подякувати всім, хто несе світло, долучаючись до гарних справ для українського суспільства.

(Visited 396 times, 1 visits today)

Напишіть відгук