Завершив свою роботу родинний ветеранський табір «Джерело»

Завершив свою роботу родинний ветеранський табір «Джерело»

Із мотивацією до подальших дій, сувенірами та яскравими емоціями поїхали сім’ї ветеранів із цьогорічного Всеукраїнського табору для родин учасників бойових дій на Сході України. 

Це вже третій оздоровчий табір для сімей ветеранів у селі Клюсівка на Полтавщині, який проводить громадська організація «Команда небайдужих». До участі вдалось залучити 12 родин. Програму організатори склали за принципом насичення заходами та максимальною можливістю спілкування. Гості 4 дні відпочивали серед мальовничої природи, танцювали, фотографувалися, мандрували, грали в командні ігри, розмальовували футболки і співали.

«Я приємно здивований, що організовують подібні речі. Такі формати і моделі адаптації дуже необхідні. Якби не було сумно, та учасників об’єднує війна. Вона скріплює і дає усвідомлення інакшого спільного майбутнього. Надзвичайно важливі напрацювання для допомоги у взаєморозумінні між членами родини чи навіть у суспільстві. Приємно, що організації таких таборів сприяє  церква. Дуже важливо в наш час – духовно розвиватись і зміцнюватись, – поділився враженнями Юрій, учасник російсько-української війни, котрий приїхав із Луцька.

Одним із розділів програми стала зустріч із представниками ВГО «Побратими», які провели групи взаємопідтримки для  ветеранів і їхніх дружин.

«Попри відпочинок, вдалось отримати дуже цінну інформацію. Я на багато речей подивилась з іншого боку: як правильно розуміти не лише чоловіка, але й емоційно стабілізувати себе. Хочу не лише використовувати напрацьоване тут, але й поділитись із іншими родинами військових, яких в моєму колі спілкування за час війни дуже багато»,  – зазначила дружина військового Наталія з Кременчука.

А волонтери радіють здобуткам і вдячні всім причетним за допомогу в організації табору.

«Тішить, коли ми спостерігаємо постійне розширення географії учасників табору. Цьогоріч гостями стали родини ветеранів не лише з Полтавської, а й з Волинської, Кіровоградської, Сумської областей. Це означає, що є запит, потреба і все, що ми робимо, недарма та приносить добрі плоди. Радіємо, що вже за 4 дні помітні позитивні зміни в емоційному стані таборян. Продовжимо робити проекти, націлені на адаптацію наших захисників і їхніх родин»,  – зазначила голова ГО «Команда небайдужих» Наталія Гранчак.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Напишіть відгук