Польова кухня

Польова кухня

Польова кухня – найсмачніший підрозділ «Полтавського батальйону небайдужих». Він складається із трьох відділів: «Полтавські галушки», «Печеньки по-полтавському» і власне «Польової кухні».

Історія
Ідея створення подібного підрозділу виникла влітку 2014 року. Постійно курсуючи на Схід, волонтери просили приносити перед поїздками домашню випічку та смаколики, щоб передавати захисникам. Уже легендарними стали два ящики вергунів, котрі в одній із перших мандрівок до військових привезли ПБНівці. Згодом хаотичне приготування гастрономії переросло у структурований підрозділ.

15227917_896462610484716_1041518448_n
Найперші смаколики для фронту, приготовані Ганною Романовою

«Польова кухня»
Цей підрозділ займається виготовленням «сухпайків». Майстрині сушать овочі (моркву, капусту, буряк, цибулю, часник та інше), компонують інгредієнти, створюючи сухі смачні страви. Ірина Волошко про рецепти «сухпайків» почула з екрану телевізора. Самостійно знайшовши контакти дніпровських колег, розпитала про нюанси та технологію заготовки продукції. Протягом місяця волонтери освоювали нову справу, а згодом придбали вакууматор для фасування. На початку листопада полтавські волонтери запакували свій перший сухий борщ.

borshh
Полтавські “сухі” борщі – поживні та смачні. Як вдома…

Згодом пакування стало конвеєром із сотнями пакетів готової продукції. Активно долучилася до координації процесу Наталія Рудько. Серед виробів, окрім борщу – горохові супи з копченостями, гречаний суп із баклажанами, суп-харчо, розсольник, куліш, гарбузова каша. Майстерними руками полтавки також роблять налисники, голубці, різноманітні салати – олів’є, моркву по-корейському, буряки по-корейському, квашену капусту. Радують жінки-волонтери своїх захисників паштетами із печінки та сала, сухофруктами для узварів.

«Полтавські галушки»
Напередодні нового 2015 року волонтерка Людмила Лаптій вирішила порадувати і підтримати українських військових на передовій чимось особливим. Знала, що, наприклад, із Західної України активісти возять крученики. Полтавка заходилася робити галушки.  Уперше з невістками наліпила вдома майже дві з половиною тисячі галушок. Їх волонтери «Полтавського батальйону небайдужих» відвезли у Піски. За два роки понад двомастами тисяч галушок поласували бійці від Волновахи до Станиці Луганської. Підрозділ розрісся і є окрасою традиційних ярмарків «Полтавського батальйону небайдужих», під час якого полтавці смакують галушками, варениками та млинцями кулінарних майстринь.

galushky-2-1
Головний успіх галушок – приготування із усмішкою
galushky
Під час поїздки на Схід

«Печеньки»
Група майстринь, яка виготовляє ексклюзивні смаколики для фронту та благодійних ярмарків. Трубочки зі згущівкою, рогалики, бісквіти, пряники, терті пироги, торти, пиріжки з найрізноманітнішими начинками… Ініціатором створення групи у січні 2015 року стала Інна Якобенко, яка згуртувала навколо себе майстринь-кондитерів. Зараз її справу продовжує Зоя Бурлакова.

pechenky
Зоя Бурлакова
20150612_094215
Домашня випічка нагадує захисникам про підтримку
bulochky
Смакота!)
(Visited 74 times, 1 visits today)

Напишіть відгук