Фото: Підсумки фестивалю “До Енея на гостину”

Фото: Підсумки фестивалю “До Енея на гостину”

32 тисячі 986 гривень 41 копійку зібрали полтавці під час благодійного ярмарку на Соборному майдані та фестивалю “До Енея на гостину”.

Ярмарок на Покрову у рамках якого відбувся фестиваль “До Енея на гостину” запам’ятається гостям своєю оригінальною тематичністю. Усі локації були пов’язані з Троєю Івана Котляревського та відзначалися автентичністю: козацькі забави для дорослих, старовинні дитячі розваги, унікальний концерт і хенд-мейд фотокуточки. А страви у фуд-зоні готували волонтери “Полтавського батальйону небайдужих” за рецептурою згаданих в “Енеїді” смаколиків. Кишка, рябко, пундики, сластьони, паштет у кахлях…

До організації заходу долучилися багато небайдужих полтавців і представників різних громадських організацій. Сама підготовка тривала понад 1,5 місяці. І хоча 14 жовтня погода дещо втрутилася, але результат – досить позитивний. Полтавці зібрали 32 тисячі 986 гривень 41 копійку на інклюзивний майданчик. Активісти планують зібрати фокус-групу з батьків, які мають діток з особливими потребами, і визначити оптимальні тренажери. Згодом із міською владою та громадськими організаціями узгоджуватиметься місце розміщення майданчика.

Висловлюємо подяку всім людям доброї волі, які працювали заради інших, наповнивши цей святковий день вірою в диво.

Фото: Ігор Кіянчук

(Visited 5 times, 1 visits today)

Напишіть відгук