Чотири роки невпинної діяльності: результати і перспективи

Чотири роки невпинної діяльності: результати і перспективи

Коли у березні 2014 року ми збирали перші кошти на форму військовим, шукали біноклі, цікавилися різновидами рацій, то ніхто з волонтерів не чекав, що це все так затягнеться. Думали: ще місяць чи два і все закінчиться… А вже минає чотири роки, як гурт активних, неспокійних та відданих людей об’єднався в «Полтавський батальйон небайдужих».

Допомога українським захисникам, які боронять нашу незалежність на Сході, лишається  пріоритетним напрямком. До того часу це буде головним, допоки не здобудемо перемоги, доки ворог не полишить нашої землі і не перетне кордон своєї країни-агресора. За ці чотири роки спільними зусиллями – на картку, в скриньки в Свято-Успенському кафедральному соборі чи під час благодійних заходів – вдалося зібрати 5 мільйонів 941 тисячу 584 гривні і 26 копійок. Лише протягом 2017 року полтавці зібрали – 576 тисяч 738 гривень і 19 копійок. Зменшилася кількість поїздок на Схід, суттєво знизилися потреби армійців і добровольців, але ми систематично надсилаємо посилки бійцям. Завдяки програмі «Гуманітарна пошта України» зовсім не витрачаємо фінансового ресурсу на пересилку речей, адже всі витрати бере на себе компанія «Нова пошта». Продовжуємо закуповувати різноманітні технічні засоби, долучаємося до ремонту автівок і просуваємо питання лікування захисників.

Підрозділи «Полтавського батальйону небайдужих» продовжують свою роботу, без огляду на четвертий рік, втому та завантаження. Майстрині підрозділу «Hand Made для Армії руками небайдужих полтавок» уже сплели 30 тисяч 260 квадратних метрів (!) маскувальних сіток. На їхньому рахунку в кількісному показнику 1 452 сітки, 538 «кікімор» і маскувальних костюмів, 1 240 комплектів білизни, 845 подушок, 613 килимків, 275 маскувальних каверів, 592 пари устілок… Понад 50 тисячами «галушок по-полтавському» частували захисників на Сході волонтери «Польової кухні».  А майстрині підрозділу «Печеньок» наготували за чотири роки понад 4 тисячі кілограмів пиріжків, пирогів, кексів, рогаликів. Усе це для того, аби наші герої відчували підтримку з тилу, із рідних домівок.

Є про що поговорити і в досягненнях соціального сектору.

Табір «Джерело» у червні розкрив гостинно обійми для діток. Готувалися до прийому дітвори довго та ретельно. На «джерелят» чекали особлива програма та оновлені помешкання. Методика оздоровлення зацікавила понад 350 маленьких полтавців. Із них 25 осіб відпочивали безкоштовно, як діти учасників бойових дій на Сході України.

12 дітей АТОвців стали учасниками проекту «Творча майстерня» у Туреччині. Вперше наша команда долучилася до організації такого масштабного проекту.

 

Але це не єдине минулорічне тестування нового проекту. Також методом спроб і дій було організовано відпочинковий табір для родин із дітками, які мають особливості розвитку.

Теплим спомином і купою емоції відгукується літній молодіжний 14-денний табір «Майстерня відповідального українця».

Щодо «Будиночку Святого Миколая», то він продовжує приваблювати полтавців своєю благодійною місією. У 2017 році придбано діатермокоагулятор, пульсоксиметр, два відсмоктувачі та медичну шафу для дитячої міської лікарні на Леваді. Розробляється концепція роботи дитячої телевізійної студії та кімнати для діток із особливостями розвитку. Крісло-гойдалка пестить малюків у перинатальному центрі. Придбано бактерицидну лампу для дитячого відділення  Полтавської обласної клінічної психіатричної лікарні. Відбувалося дофінансування трьох проектів – табору для ветеранів, табір дітей із особливостями розвитку та «Майстерні відповідального українця». І це все за 290 тисяч 615 гривень 45 копійок, які вдалося зібрати у період із січня по листопад. Частина із цих грошей пішла на компенсацію матеріалів майстрам за вироби. Кошти зібрані з грудня 2017 по лютий 2018 чекають витрат на встановлення першого в Полтаві інклюзивного майданчика для дітей. Детальніше тут: https://pbn.org.ua/2018/03/budynochok-svyatogo-mykolaya-uzhe-tretij-rik-pospil-tvoryt-dyva/#more-947

«Ветеранський центр соціально-психологічної адаптації учасників бойових дій і членів їхніх родин» за підтримки міжнародного фонду «Відродження» реалізував свої давні плани. Окрім традиційних консультаційних та юридичних послуг, у серпні з ініціативи закладу відбувся відпочинковий табір для сімей ветеранів, у вересні організовано екскурсію до Опішні, проведено риболовецький турнір, фотовиставку та тревел-семінар у Києві. Як і минулого року родина Володимира і Тамари Денисенків профінансували опалення приміщення ветеранського центру в зимовий період.

Війна направду наробила багато лиха. Доземно вклоняємося бійцям Небесної гвардії! Але в цей тяжкий час українці усвідомили важливість об’єднання і спроможність захищати свою землю, відшліфували вміння самоорганізації та підтвердили жертовністю віру в перемогу.

«Полтавський батальйон небайдужих» дякує всім за довіру та підтримку! Працюємо далі!

(Visited 72 times, 1 visits today)

Напишіть відгук